ДПСУ: Польські фермери не випускають вантажівки з України на двох пунктах пропуску

Читать на русском Read in English

ДПСУ: Польські фермери не випускають вантажівки з України на двох пунктах пропуску

ДПСУ: Польські фермери не випускають вантажівки з України на двох пунктах пропуску

Польські фермери не випускають із України вантажівки на двох пунктах пропуску. Йдеться про КПП "Ягодин" та "Рава-Руська".

Про це повідомляє речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Спікер підкреслив, що на кордоні з Польщею блокуються напрямки "Угринів", "Ягодин" та "Рава-Руська". На двох останніх польські фермери взагалі не пропускають вантажних автомобілів, які їдуть з України до Польщі. За останній період там фіксуються нульові показники перетину кордону на виїзд із України. На цих напрямках сукупно перебувають у черзі близько 500 вантажівок.

Як зазначив Демченко, у розблокованих КПП на польському кордоні також є черги, але рух вантажівок не блокується. Також є черги у пунктах на кордоні з іншими країнами.

"У нас є черги за трьома напрямками — Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Зокрема, за напрямом пункту пропуску "Ужгород", це кордон зі Словаччиною, станом на ранок — це десь 300 вантажівок очікують у черзі", — сказав він. .

За його словами, близько 800 вантажівок перебувають у черзі у пункті пропуску "Тиса" на кордоні на території Угорщини. Навпроти пункту пропуску "Порубне" близько 400 вантажівок очікують на в’їзд з території Румунії в Україну.

"Тут ми бачимо збільшення черг саме з початком блокування руху польськими фермерами на кордоні з Україною, оскільки досить складно перетнути кордон з Польщею", — сказав він.

Аналитика

Теги