OOН: у березні через війну РФ проти України постраждали майже 60 дітей – це вдвічі більше, ніж у лютому

Йдеться про загиблих та поранених

У березні внаслідок російської агресії загинули або були поранені щонайменше 57 дітей – це вдвічі більше, ніж у лютому. Про це йдеться у звіті моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

За даними організації, у березні 2024 року в Україні було вбито або поранено щонайменше 604 цивільні особи, що на 20 відсотків більше, ніж у лютому.

«Зростання кількості жертв серед цивільного населення в березні відбулося переважно через атаки російських збройних сил із застосуванням ракет і боєприпасів по всій території України, а також збільшення кількості повітряних бомбардувань поблизу лінії зіткнення. Щонайменше 57 дітей були вбиті або поранені в березні, що вдвічі більше, ніж у лютому. Ці жертви стали наслідком, зокрема, збільшення використання керованих і некерованих авіабомб», – йдеться у звіті.

В ООН підтвердили, що внаслідок дворічного повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 10 810 людей, ще 20 556 поранені. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

У доповіді моніторингової місії також зауважується, що у березні 2024 року масштабні скоординовані атаки на об’єкти критичної інфраструктури зруйнували або пошкодили щонайменше 20 енергетичних об’єктів по всій країні, тимчасово порушивши доступ до електроенергії для мільйонів людей у великих містах і сільській місцевості. У деяких районах також було порушено водопостачання.

За даними Офісу генпрокурора, через повномасштабну агресію РФ в Україні постраждали 1818, з них – 538 дітей загинули.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ракет, РСЗВ, дронів – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

Аналитика

Теги