У Києві зафіксували високий рівень забрудненості повітря пилом – влада

Панорама міста під час пилової бурі, Київ, 22 червня 2021 року

У Києві зафіксували високий рівень забрудненості повітря дрібнодисперсним пилом, повідомила 1 квітня Київська міська державна адміністрація.

«До нормалізації якості повітря рекомендовано утриматися від прогулянок і провітрювання приміщень: уникайте фізичних навантажень на відкритому повітрі; пийте багато води; якщо є очищувач повітря, увімкніть його на максимум», – радять у КМДА.

1 квітня Укргідрометцентр попередив про пил із Сахари в повітрі у більшості регіонів України. Синоптики радили зачинити вікна, оскільки пил може бути шкідливим для людей з респіраторними захворюваннями, літніх людей і дітей.

Державна служба з надзвичайних ситуацій пояснила, що пил із Сахари до України принесла хвиля теплого повітря з Африки.

«На вихідних на територію нашої держави прийшло дуже тепле повітря африканського походження, середня добова температура перевищила норму на 5-12 градусів. Разом із цим теплом з північної частини Африки переноситься і пил. Він створює ефект затуманеного неба, може спостерігатися імла», – йдеться в повідомленні.

За даними ДСНС, ситуація може утриматися в більшості регіонів протягом найближчої доби – дощі очікуються тільки на заході України завтра вдень.

Днями медіа повідомляли про забруднення повітря країн Європи пилом із Сахари.

Служба моніторингу атмосфери ЄС Copernicus у лютому відзначала, що, хоча переміщення пилу є нормальним явищем для Європи і Латинської Америки, воно почастішало та стало більш інтенсивним в останні роки, що може бути пов’язане зі змінами в закономірностях атмосферної циркуляції.

Форум

Аналитика

Теги