У РФ відреагували на санкції Південної Кореї

Читать на русском

У РФ відреагували на санкції Південної Кореї

У РФ відреагували на санкції Південної Кореї

Росія погрожує відповісти Південній Кореї за санкції, які Сеул ввів щодо компаній та громадян РФ через незаконне військове співробітництво Москви з Пхеньяном. На цьому фоні офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова порадила Південній Кореї застосувати санкції щодо самих себе.

Як повідомляє Reuters, Захарова назвала санкції Сеула недружніми, нелегітимними, неефективними і таким, що викликають глибокий жаль. Дипломат погрожує, що це негативно позначиться на взаєминах двох країн.

Представниця МЗС РФ додала, що її країна "розвиває добросусідські відносини з дружньою Північною Кореєю", дотримуючись при цьому норм міжнародного права і не загрожуючи Півдню. Про те, що всі військові заводи в КНДР перевели на повну потужність, щоб покрити потреби РФ на війні з Україною, Захарова промовчала.

Не обійшлося і без звинувачень на адресу США – на них Марія Захарова поклала відповідальність за розпалювання "нестабільності" на Корейському півострові. Сеул, за її словами, також винний у напружених відносинах у регіоні.

Як повідомляють РосЗМІ, не обійшлося без хамства з боку представниці російського МЗС.

"Південна Корея дуже турбується про шкоду собі від взаємодії Росії та Північної Кореї, а Південна Корея не хотіла б уточнити, яку шкоду вона завдає нашій країні, Північній Кореї та всьому регіону, зокрема, поступаючись тиску Сполучених Штатів. Можливо, Сеулу варто щодо самих себе застосувати санкції за порушення нормального, природного перебігу господарських відносин у цьому субрегіоні", – цитує Марія Захарова.

Аналитика

Теги