Сі Цзіньпін заявив про готовність підтримувати контакти з усіма сторонами війни в Україні

Читать на русском

Сі Цзіньпін заявив про готовність підтримувати контакти з усіма сторонами війни в Україні

Сі Цзіньпін заявив про готовність підтримувати контакти з усіма сторонами війни в Україні

Китай також готовий підтримувати контакти задля миру.

Китай, Франція та ЄС мають протидіяти ескалації війни в Україні. Держави повинні створювати умови для мирних переговорів.

Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін на тристоронній зустрічі в Парижі з президентом Франції Емманюелем Макроном та головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн. Він додав, що Китай готовий підтримувати контакти з відповідними сторонами.

"Китай, Франція та ЄС бажають якнайшвидшого припинення вогню та відновлення миру в Європі, а також підтримують політичне врегулювання кризи", - наводить слова Сі Цзіньпіна агентство Сіньхуа.

За словами Сі Цзіньпіня, трьом сторонам необхідно спільно протидіяти поширенню побічних ефектів війни та "ескалації бойових дій, створювати умови для мирних переговорів, забезпечувати міжнародну енергетичну та продовольчу безпеку, а також підтримувати стабільність промислових ланцюжків та ланцюжків постачання”.

Сі Цзіньпін провів переговори з президентом Франції та головою ЄК

У Єлисейському палаці в Парижі відбулася тристороння зустріч голови КНР Сі Цзіньпіна, президента Франції Емманюеля Макрона та голови Єврокомісії (ЄК) Урсули фон дер Ляєн. Про це повідомляє Центральне телебачення Китаю.

"Китай завжди розглядав відносини КНР та ЄС зі стратегічної та довгострокової точки зору", – сказав китайський лідер.

Сі Цзіньпін також висловив сподівання на розвиток відносин Китаю з Францією та ЄС. Він зазначив, що світ вступив "у новий період турбулентності та змін", тому Китай та ЄС мають дотримуватися позиції партнерства, діалогу та співробітництва. ЗМІ не уточнює, які теми обговорювалися під час переговорів.

Сі Цзіньпін: Китай, Франція та ЄС мають протидіяти ескалації в Україні 2 queiqxeidzkiqqeant

Аналитика

Теги