АРМА розпочинає оцінку арештованого майна столичного ТРЦ "Гулівер" Поліщука

гулівер

Агентство з розшуку та менеджменту активів отримало ухвали Шевченківського районного суду Києва та Київського апеляційного суду, котрими задоволено клопотання прокурора Офісу генпрокурора про передачу майна столичного ТРЦ "Гулівер" бізнесмена Віктора Поліщука в управління АРМА.

Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

"Відповідно до статей 19-20 спеціального закону про АРМА, Агентство розпочинає огляд та оцінку арештованого активу із залученням правоохоронних органів та суб’єктів оціночної діяльності відповідно. Роботу вже розпочато", – уточнила Дума.

Вона зазначила, що Агентству не передавались в управління корпоративні права та грошові кошти, що знаходяться на рахунках ТОВ " Три О" (ТРЦ "Гулівер").

Відповідно права будь-якої фінансової установи як кредитора ніяким чином не порушені.

Виконання кредитних зобов’язань повністю залежить від позичальника та його бажання їх виконувати, зауважила Дума.

"Будь-які заяви з боку одного з банків щодо арешту рахунків, які можуть призвести до невиконання кредитних зобов’язань є безпідставними. Крім того, Агентство вже зверталося до банку щодо наявної кредитної заборгованості та предмету застави власника ТРЦ перед банком та отримало офіційну відповідь. Тому всі заяви маніпулятивного характеру окремих представників державного банку в ЗМІ можуть бути легко спростовані", – підсумувала голова Агентства.

Напередодні повідомлялося, що детективи Бюро економічної безпеки України скерували до суду обвинувальний акт відносно керівників компанії, якій належить ТРЦ "Гулівер" у Києві, та ще двох компаній-пособників за ухилення від сплати майже 146 млн грн податків.

У квітні повідомлялося, що суд арештував київський торговельно-офісний центр "Гулівер" бізнесмена Віктора Поліщука, Офіс генерального прокурора ініціював його передачу в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів.

Як повідомлялося, під час повномасштабної війни власник ТРЦ "Гуллівер" та мережі магазинів "Ельдорадо" бізнесмен Віктор Поліщук вільно виїздив з дружною за кордон на відпочинок як волонтер, а оформлена на його родичку фірма скупила елітних автомобілів на 100 млн₴

Автор: Галина Ялівець

Аналитика

Теги