Світовий банк виділить $500 мільйонів на український бізнес

банк,світовий

Міністерство економіки України та Світовий банк працюють над залученням $500 млн на фінансування проєктів підтримки українського бізнесу у 2024 році.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства економіки за результатами зустрічі команди Мінекономіки України із місією Світового банку на чолі з регіональним директором у справах України та Молдови Арупом Банерджі.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи збільшення експортного потенціалу України, можливості залучення фінансування Світового банку до реалізації програми пільгового кредитування "єОселя", а також розширення можливостей Експортно-кредитного агентства щодо страхування воєнних ризиків, в тому числі й для підприємств малого та середнього бізнесу.

Окремо сторони зупинились на модернізації програми пільгового кредитування "5-7-9%" та можливостях стимулювання українських банків до більш активного кредитування бізнесу.

"Почули від колег зі Світового банку цілу низку практичних порад щодо збільшення можливостей української економіки, як зараз під час війни, так і для планування більш інтенсивного відновлення в післявоєнний період, а також щодо переходу до постіндустріальної моделі розвитку. Ми домовилися про залучення експертизи Світового банку для модернізації нашої стратегії відновлення української економіки в майбутньому", – резюмувала перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк збільшив оцінку вартості відновлення України до $486 млрд.

Автор: Галина Ялівець

Аналитика

Теги