Голова АМКУ Кириленко задекларував оформлену на бабусю елітну квартиру, яку знайшли журналісти

кириленко,схеми

Голова Антимонопольного комітету Павло Кириленко вказав її у декларації за 2023 рік квартиру, у якій він мешкає разом з родиною, після того, як про це повідомили журналісти.

Йдеться про 4-кімнатні апартаменти площею 200 квадратних метрів у Києві вартістю 6,2 мільйона гривень, які оформлені на 77-річну бабусю дружини Кириленка. Тут родина голови АМКУ мешкає щонайменше з 2020-го року, з’ясували журналісти програми "Схеми" (проєкт Радіо свобода).

Голова АМКУ вказав, що мешкає там з родиною, починаючи з 11 вересня 2023 року. Ця дата збігається з моментом призначення Кириленка на посаду голови Антимонопольного комітету.

Раніше посадовець цю нерухомість не декларував, а в інтерв’ю переконував, що у цій квартирі "точно не мешкав", хоча там "могла з’являтися" його дружина.

При цьому теща посадовця Наталія Матієнко на запитання журналістів, чи мешкала там родина Кириленка і як давно, відповіла: "З 2020 року постійно… тому так, там вони мешкали".

При цьому Кириленко не вказав в декларації площу та вартість цієї квартири. Як встановили "Схеми", її площа становить майже 200 квадратних метрів, вартість – 6,2 мільйона гривень.

Водночас у декларації Кириленко так і не вказав оформлений на його тещу автомобіль BMW X3, яким насправді користувалася дружина голови АМКУ.

Читайте також: Родина нового голови АМКУ від Зеленського скуповує елітну нерухомість на Закарпатті під час війни, – "Схеми". ВIДЕО

Як повідомлялося, журналісти виявили, що родина Павла Кириленка у період 2020-2023 років придбала нерухомість і автівки загальною ринковою вартістю понад 70 мільйонів гривень.

Йдеться про великий маєток та дві земельні ділянки під Києвом, 200 квадратних метрів офісної нерухомості в столиці, два кросовери, три квартири з паркомісцями в елітних житлових комплексах Києва та чотири апартаменти з паркомісцями в Ужгороді, оформлені на батьків та бабусю дружини. При цьому, елітну нерухомість в Ужгороді купували вже під час повномасштабної війни.

Водночас ніхто з родичів Кириленка не має бізнесу, а офіційних доходів родини не вистачило б, щоб придбати все це коштовне майно, а сам посадовець не вказував в декларації нерухомість та авто, якими користується його родина.

Автор: Михайло Орлюк

Аналитика

Теги