Країни ЄС готують спільну відповідь на запрошення на "інавгурацію" Путіна

Читать на русском

Країни ЄС готують спільну відповідь на запрошення на

Країни ЄС готують спільну відповідь на запрошення на "інавгурацію" Путіна

Росія розіслала запрошення на так звану інавгурацію диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня, країнам Європи. Зараз у Європейському Союзі вирішують, як буде доцільно відповісти на таке запрошення від імені всього ЄС.

Про це у понеділок, 6 травня, під час брифінгу для преси заявив речник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Петер Стано, передає "Укрінформ". За його словами, тривають відповідні обговорення.

"Я можу підтвердити: запрошення, які були розіслані Кремлем до участі в "інавгурації" Путіна, були отримані в країнах-членах та у нашій Делегації (ЄС. – Ред.) у Москві. Ми обговорюємо з країнами-членами, якою може бути форма нашої відповіді на це", – сказав Стано.

Він зазначив, що країни ЄС завжди прагнуть мати скоординований підхід у питаннях зовнішньої політики всюди, де це можливо.

"Ми все ще обговорюємо з країнами-членами, як підійти до цього, з урахуванням усіх відповідних елементів. Тож остаточне рішення ще не було ухвалено. Але я можу поділитися з вами, що високий представник ЄС Жозеп Боррель виступає проти того, щоб ЄС завтра брав участь у цій події в Москві", – додав речник.

Аналитика

Теги