Власнику "Київстару" отримав дозвіл США на продаж російського "Білайну"

veon

Телекомунікаційний холдинг Veon отримав дозвіл Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) для продажу російської "дочки" компанії – "Вимпелкому", що володіє брендом " Білайн ".

Про це йдеться у фінансовому звіті компанії за перший квартал 2023 року, передає російський Forbes.

OFAC видало відповідну ліцензію 15 квітня. Вона дозволяє американським особам брати участь в операціях, необхідних для продажу "Вимпелкому". Veon також стверджує, що отримала необхідні дозволи, які вимагають влада Велико Британії та Бермудських островів.

Російська урядова комісія також погодила продаж "Вимпелкому". Умовою для цього став викуп щонайменше 90% облігацій Veon у російських інвесторів.

"Вимпелком" повідомив про домовленість з продажу компанії в листопаді 2022 року. Її купує група топменеджерів. Veon за умовами угоди отримає в результаті угоди 130 млрд рублів ($1,6 млрд).

Основним власником (47,9% акцій) холдингу Veon є Letterone Holdings російських мільярдерів Михайла Фрідмана, Германа Хана, Петра Авена та Олексія Кузьмічова, які перебувають під західними санкціями з весни 2022 року.

У жовтні минулого року санкції проти співвласників Letterone Holdings запровадила Україна.

У травні минулого року Кузьмічов та Хан вийшли із співвласників LetterOne. Фрідман, Хан та Кузьмічов також є співзасновниками "Альфа-груп", а Фрідман очолює її наглядову раду.

Зазначимо, що група Veon також є акціонером найбільшого українського оператора мобільного зв’язку "Київстар".

Аналитика

Теги