Як працює начальник управління персоналу ГУ ДПС у Житомирській області Ольга Казанцева

Читать на русском

Як працює начальник управління персоналу ГУ ДПС у Житомирській області Ольга Казанцева

Як працює начальник управління персоналу ГУ ДПС у Житомирській області Ольга Казанцева

Є декілька підтверджених історій її корупційної діяльності.

Найвідоміша історія, за яку відкрите кримінальне провадження – це звільнення колишнього начальника відділу палива управління акцизу Дмитра Тетянчука заднім числом, який у грудні 2022 року вимагав 200 тис гривень у керівника ТОВ «Жива Нива» за невідображення порушень в акті перевірки, пише "ВИЙ".

7 грудня 2022 Тетянчук був затриманий ДБР, але його друг — в.о. начальника ГУ ДПС Житомирської області Красиленко, одразу після цієї події підписує наказ 515-й про звільнення заступника начальника управління. Датується цей наказ 2 грудня 2022 року – заднім числом.

Провела все це Ольга Казанцева – начальниця управління персоналу (вночі 04 год 00 хв. ранку 7 грудня).

Такі операції вона проводить не вперше:

– У 2021 році вона надала наказ в ДБР, де так само заднім числом звільнила працівника управління податкового аудиту, який також був задокументований. В неї завжди є підготовлені заяви про звільнення, без дат. Це вказівки Теодозії Чернецької та Олександра М’ясковського.

– У січні 2024 року Казанцева підготувала злочинний наказ про звільнення (підписала тодішня очільниця ГУ ДПС Теодозія Чернецька) начальника управління аудиту Ірини Ємельянової, яка на той момент мала відкритий лист непрацездатності.

За вказівкою Чернецької вона видає наказ на реорганізацію у відділі адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, податків та зборів з фізичних осіб — підприємців управління оподаткування фізичних осіб та затверджує штатний розпис на 2024 рік. Даним документом не передбачено скорочення посад державної служби. Але всупереч всьому, вона видає наказ про звільнення та попередження про скорочення працівників, хоча їх штатна кількість, порівняно з 2023 роком, не скорочується. З усього підрозділу на звільнення потрапив лише один неугодний головний державний інспектор Іван Гоцанюк.

Керівництво ДПС України зверне увагу на цю персону чи продовжить ховати голову у пісок?

Аналитика

Теги