Ракетна атака на Київ: Зеленський закликав надати Україні провідні системи ППО

Таким чином Володимир Зеленський прокоментував ракетний удар по Києву вранці 21 березня

Світова спільнота спроможна зупинити російські ракетні атаки на Україну, заявив президент Володимир Зеленський.

Таким чином він прокоментував ракетний удар по Києву вранці 21 березня.

«Щодня, щоночі такий терор. Світова єдність здатна його зупиняти, коли допомагає нам системами ППО. Немає в російських терористів таких ракет, які могли б оминути захист «Петріотів» та інших провідних світових систем», – заявив він.

Голова держави вказав на те, що це захист потрібен по всій Україні: від Києва до Харкова, від Сум до Херсона, від Одеси до Донеччини. На його думку, це можливо, якщо «в партнерів буде достатньо політичної волі»:

«Ми повинні показати, що терор завжди у програші. Ми повинні довести Росії, що вона буде змушена змиритися з нормальним вільним життям в Україні. Нам потрібна підтримка партнерів. І я вдячний усім у світі, хто дійсно допомагає».

За даними Повітряних сил, вранці Росія випустила по Києву дві балістичні ракети, а також 29 крилатих ракет. Їх усі збили війська протиповітряної оборони.

Внаслідок російської ракетної атаки на Київ постраждали 13 людей, чотирьох госпіталізували. Також, за даними міської влади, пошкоджені чотири заклади освіти, житлові та нежитлові будинки.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

Аналитика

Теги