Ryanair готовий вкласти $3 мільярди у відновлення польотів з України після завершення війни

ryanair

Ірландська авіакомпанія Ryanair, найбільша бюджетна авіакомпанія Європи, оприлюднила плани інвестувати понад $3 млрд в українську авіаційну промисловість, коли закінчиться війна і EASA оголосить, що польоти в/з України знову безпечні.

"Ryanair залишається відданим партнером у відбудові та інвестуванні в українську авіацію. Сьогодні ми побачили, що в найважчих умовах війни команда аеропорту "Бориспіль" демонструє свій професіоналізм і повністю готова до якнайшвидшого відновлення польотів", – заявив генеральний директор Ryanair Group Майкл О’Лірі під час відвідин аеропорту "Борисполь".

Ryanair зобов’язався повернути рейси з/до України за низькими тарифами протягом 8 тижнів після відновлення повітряного простору України. Завдяки цьому літаки Ryanair виконуватимуть 600 рейсів щотижня з головних аеропортів Києва, Львова та Одеси, з’єднуючи ці міста з понад 20 столицями ЄС.

Крім того, Ryanair планує відкрити щоденні внутрішні рейси між Києвом, Львовом і Одесою, щойно ці аеропорти зможуть їх обслуговувати.

Ryanair планує за перші 12 місяців після війни запропонувати понад 5 млн місць до/з України та в межах України, і збільшити до понад 10 млн місць протягом п’яти років.

Ryanair, уряд України та його головні аеропорти взяли на себе зобов’язання щодо швидкої реконструкції української авіації, і Ryanair базуватиме до 30 нових літаків Boeing 737 MAX вартістю понад $3 млрд у трьох основних аеропортах України.

"Ryanair має намір інвестувати значні кошти в Україну та очолити це відновлення авіації, інвестувавши до $3 млрд і базуючи до 30 нових літаків Boeing MAX у трьох основних аеропортах України – в Києві, Львові та Одесі. Обслуговуючи аеропорти Харкова та Херсона до вторгнення, Ryanair повернеться до обслуговування цих аеропортів, щойно інфраструктура буде відновлена", – сказав О’Лірі.

Аналитика

Теги