У Київській ОВА вчергове провели нараду з питань відбудови регіону

У Київській ОВА вчергове провели нараду з питань відбудови регіону

У Київській ОВА провели чергове засідання групи "Прозорість та підзвітність" за участі правоохоронних органів, підрядників, представників ПРООН та технагляду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис голови КОВА Руслана Кравченка.

На нараді обговорили питання щодо відбудови обʼєктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Йдеться про 56 обʼєктів, де замовником виступає Київська ОВА. Це багатоквартирні будинки, дитячі садочки, школи, укриття.

На більшості з об’єктів роботи розпочали торік.

Низка обʼєктів готові на понад 90%. Вже незабаром планують їх ввести в експлуатацію. Зокрема, будинок в м. Ірпінь на вул. Університетська, 2к, де основна частина робіт виконана і залишається встановити лише міжкімнатні двері. Також на фініші відновлення двох будинків в селі Дмитрівка.

На низці – готовність не перевищує 20%. Хоча часу наздогнати графік робіт було чимало.

Заслухали на нараді зауваження правоохоронців, технагляду та ПРООН, які надають технічну підтримку. Представники БЕБ, які детально аналізують проєктно-кошторисну документацію та тендери, розповіли, що на низці об’єктів підрядники в проєктах завищили ціни на будівельні матеріали. Суми від 2 до 12 млн₴

Руслан Кравченко зазначив:

Запевнив всіх, що на горі людей, чиє житло зруйнували російські окупанти, наживатися не дам. Акти виконаних робіт за завищеними цінами ніхто не буде підписувати. Усі договори на проведення робіт підписуємо за динамічними цінами. Це означає, що ціни на матеріали змінюються впродовж дії договору відповідно до середньоринкової. Під час підписання актів вони фінально коригуються кошторисником і на виході не можуть перевищувати середньоринкові.

Він додав також, що є проблеми з кількістю працівників на об’єктах, їх офіційним працевлаштуванням. Зауваження на низці об’єктів також були і до якості робіт. На деяких об’єктах відбувається коригування проєктно-кошторисної документації.

Проблеми також виникли і через тимчасове призупинення фінансування робіт коштом ФЛН. Найближчими днями очікують на рішення Уряду щодо виділення коштів.

Голова КОВА наголосив:

Попередив підрядників, що як тільки виділять кошти, чути про якісь проблеми не буду. Не виконують зобов’язання – розриваємо договори. На початку року саме так і сталося з деякими підрядниками, які навіть не починали роботи на об’єктах. Тому гратися ніхто не буде. Вчасна, прозора та якісна відбудова – це обличчя кожного, хто задіяний до цього процесу. І маємо стати прикладом відновлення для інших регіонів.

Нагадаймо, що н а Київщині благодійники будують інклюзивний ЖК для захисників.

Аналитика

Теги