Зеленський зустрівся з міністром оборони Великої Британії

Читать на русском

Зеленський зустрівся з міністром оборони Великої Британії

Зеленський зустрівся з міністром оборони Великої Британії

У четвер, 7 березня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з державним секретарем Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії з питань оборони Грантом Шеппсом. Політики обговорили продовження оборонної співпраці між двома країнами.

Про це президент повідомив у своєму Telegram-каналі. В ході зустрічі йшлося про посилення ППО, боєприпаси, спільне виробництво зброї.

"Основна увага – посиленню ППО, далекобійних спроможностей нашої армії, забезпеченню інших нагальних потреб в озброєнні та боєприпасах, а також питанню спільного виробництва зброї", – зазначив Зеленський.

 Зеленський зустрівся з міністром оборони Великої Британії: про що домовились. Фото і відео qkxiqdxiqdeihrant

Зеленський подякував уряду та народу Великої Британії за лідерську позицію у наданні допомоги Україні.

"Символічно, що першу угоду про співпрацю в безпековій сфері ми підписали саме зі Сполученим Королівством під час нещодавнього візиту Прем’єр-міністра Ріші Сунака до України. Дякуємо вам за цю підтримку", – сказав Володимир Зеленський.

 Зеленський зустрівся з міністром оборони Великої Британії: про що домовились. Фото і відео

Під час зустрічі було відзначено суттєві успіхи України у забезпеченні свободи мореплавства в Чорному морі та наголошено на важливості подальшого безперешкодного функціонування Чорноморського транспортного коридору.

Аналитика

Теги