Військовий "Легіона Свобода" запропонував "заморозити" війну по лінії фронту: потім повернути території, зачекавши на зручний момент

Читать на русском

Військовий

Військовий " Легіона Свобода" запропонував "заморозити" війну по лінії фронту: потім повернути території, зачекавши на зручний момент

Військовий із "Легіону "Свобода" Максим Морозов в інтерв’ю Наталі Мосейчук припустився "заморожування" війни в Україні по лінії фронту.

Він навів приклад Азербайджану, який свого часу погодився на "заморожування" війни в Карабаху, фактично втративши контроль над частиною своєї території, але, зачекавши на зручний момент, потім її повністю повернув.

"Нам треба взяти приклад із азербайджанського народу і терпіти, незалежно від зміни влади в Європі, Німеччині, Америці, дочекатися... Вони "приморозили" (конфлікт – Ред.), тому що Азербайджан знав, що вони не зможуть", – заявив Морозов.

За його словами, "заморожування можливе, інші шанси теж можливі — але це має сказати зараз Верховний (головнокомандувач — Ред.)"

Також він заявив, що в тилу суспільство "якесь інертне" і стало багато "смутку".

"У Києві дуже багато негативу, який призводить до зневіри: спілкуєшся з воїнами — вони розчаровані, волонтери кажуть, що все не так, на волонтерські місії не вистачає людей... Якщо шановні експерти та воїни бачитимуть, що ми не маємо іншого шансу , потрібно використати той, який нас приведе до перемоги", — сказав Морозов в ефірі Наталки Мосейчук, маючи на увазі, судячи з контексту, "заморожування" війни.

Зазначимо, що перша війна в Карабаху закінчилася 1994 року. За її підсумками Азербайджан втратив Нагірний Карабах та частину інших територій, які перейшли де-факто під вірменський контроль (де-юре Азербайджан та міжнародне співтовариство цього не визнавали). Контроль над усіма цими територіями Баку повернув у результаті військової операції майже через 30 років — у 2023 році.

Аналитика

Теги