Гуменюк розповіла про укріплення на правому березі Дніпра

Читать на русском

Гуменюк розповіла про укріплення на правому березі Дніпра

Гуменюк розповіла про укріплення на правому березі Дніпра

Прес-секретар Сил оборони півдня відзначила, що на відповідній ділянці фронту головною лінією бойового зіткнення є річка Дніпро, тому важливо не дати супротивникові перебратися та висадитись.

На правому березі Дніпра проведено заходи щодо облаштування оборонних споруд. Ключовою метою є запобігання можливості російським окупантам підходити та висаджуватись на відповідній території.

Про це заявила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, у коментарі для видання "Радіо Свобода".

"Ми зміцнюємо те, що було заготовлено, вдосконалюємо те, що було на момент повномасштабного вторгнення, можливо, недороблено, тому що робилося вже за потужних бойових умов", — зазначила вона.

Гуменюк зазначила, що у відповідній географічній обстановці головною лінією бойового зіткнення є річка Дніпро, тому "надважливим" завданням залишається не дати супротивникові перебратися, висадитися і навіть підійти до правого берега.

"По-перше, він ландшафтно вищий за лівий берег. Це вже перша складність, яку ворогу подолати фактично неможливо. Тому, що розташування наших гармат на найвищому рівні встановлює вогневий контроль над водою на момент підходу до берега", — зазначила спікер.

Крім того, Гуменюк запевняє, що українські оборонні споруди були розташовані з урахуванням усіх змін у ландшафті внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.

Тому, за словами спікера, противник превентивно працює, використовуючи, зокрема, безпілотники та артилерію з лівого берега. Це також наголошує на важливості оборонних споруд та їхнього захисту від контрбатарейних ударів.

"Саме тому привілей нашої бойової роботи — за контрбатарейною боротьбою, яка є більш далекобійною, яка працює на нашу перспективу. Треба порушити нормально налаштовану оборону ворога в глибині для того, щоб відступаючи, він не мав надійного захисту", — додала Гуменюк.

Аналитика

Теги