Грузія та Туреччина планують постачати енергоносії в ЄС в обхід РФ: ведуться переговори

Читать на русском

Грузія та Туреччина планують постачати енергоносії в ЄС в обхід РФ: ведуться переговори

Грузія та Туреччина планують постачати енергоносії в ЄС в обхід РФ: ведуться переговори

Туреччина та Грузія домовилися про спільну реалізацію проєктів в енергетичній сфері, зокрема, щодо забезпечення роботи систем передачі електроенергії між країнами в паралельному режимі, постачання енергоресурсів Центральної Азії та Південного Кавказу на європейський ринок. Йдеться про постачання енергоносіїв в Євросоюз в обхід Росії.

Про це йшлося на зустрічі першого віцепрем’єр-міністра, міністра економіки та сталого розвитку Левана Давіташвілі з міністром енергетики та природних ресурсів Туреччини Альпарсланом Байрактаром.

Про це повідомляє грузинський телеканал 1tv.

"На зустрічі обговорювалися пріоритетні напрямки співпраці країн в енергетичній сфері. Було наголошено на забезпеченні роботи систем передачі електроенергії між Грузією та Туреччиною в паралельному режимі", – повідомили в Мінекономіки Грузії.

Також зазначається, що обговорювалися великі інфраструктурні проєкти в енергетичній сфері, що сприятимуть як надійності енергетичної системи Грузії, так і регіональній торгівлі електроенергією та збільшать можливості імпорту, експорту та транзиту між сусідніми країнами.

"Серед них було підкреслено важливість поставок енергетичних ресурсів Центральної Азії та Південного Кавказу на європейський ринок… Сторони домовилися докласти зусиль, щоб Грузія і Туреччина стали надійними постачальниками енергоресурсів в ЄС", – повідомило Міністерство.

Серед пріоритетних напрямків було названо проєкт Чорноморського підводного кабелю, техніко-економічне обґрунтування якого триває.

Аналитика

Теги