Польща надала Україні аварійну допомогу та викупила надлишки електроенергії

електроенергія

Унаслідок профіциту електроенергії 3 квітня Польща надала аварійну допомогу українській енергосистемі, купуючи надлишки електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

Зазначається, що сильний вітер та відсутність майже по всій Україні хмар сприяли роботі електростанцій на відновлювальних джерелах.

"Для підтримки балансу між споживанням та виробництвом й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит "Укренерго", польський оператор енергосистеми PSE, з 10:30 до 16:30 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 1500 МВт-год", – йдеться у повідомленні.

Крім того, вчора для підтримки збалансованої роботи енергосистеми з 10:27 до 14:10 обмежувалась робота об’єктів ВДЕ, по потужності до 864 МВт в окремі години.

Станом на 4 квітня діють обмеження споживання електроенергії на Харківщині. Також продовжують діяти обмеження для промислових споживачів на Криворіжжі.

При цьому, ремонтні бригади повернули в роботу частину пошкодженого російськими ударами обладнання в східному регіоні.

Імпорт електроенергії запланований здебільшого у ранкові та вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 5 042 МВт-год. Водночас експорт не планується.

Автор: Юлiя Недашківська

Аналитика

Теги