У Тихому океані розбилися два вертольоти ВМС Японії: екіпаж зник безвісти

Читать на русском

У Тихому океані розбилися два вертольоти ВМС Японії: екіпаж зник безвісти

У Тихому океані розбилися два вертольоти ВМС Японії: екіпаж зник безвісти

Два вертольоти ВМС Японії з вісьмома членами екіпажу розбилися в Тихому океані під час нічних навчань, рятувальники ведуть пошуки зниклих безвісти.

Про це пише The Associated Press, із посиланням на заяву міністра оборони Японії Мінору Кіхару

Кіхара повідомив, що з двома вертольотами SH-60K, що належали Морським силам самооборони і мали по чотири члени екіпажу, втратили зв’язок пізно ввечері в суботу поблизу острова Торісіма в Тихому океані приблизно за 600 кілометрів на південь від Токіо.

Одного з восьми членів екіпажу підняли з води, але його стан невідомий.

Причина аварії наразі невідома, сказав Кіхара, додавши, що офіційні особи надають пріоритет рятувальній операції.

Для пошуку та порятунку зниклого екіпажу задіяли вісім військових кораблів і п’ять літаків. За словами Кіхари, вони знайшли фрагменти, які, ймовірно, належать одному з вертольотів SH-60K.

"Ми вважаємо, що вертольоти розбилися", – сказав він.

За словами Кіхари, двомоторні багатоцільові вертольоти, розроблені компанією Sikorsky і відомі як Seahawk, проходили нічні протичовнові навчання і втратили зв’язок.

За словами представників оборонного відомства, в суботніх навчаннях брали участь лише військово-морські сили Японії, і вони не були частиною багатонаціональних навчань. За їхніми словами, жодних іноземних літаків чи військових кораблів у цьому районі не було.

Аналитика

Теги