ФОПи заплатили рекордні податки: сума збільшилась на 159%

Читать на русском

ФОПи заплатили рекордні податки: сума збільшилась на 159%

ФОПи заплатили рекордні податки: сума збільшилась на 159%

Станом на 1 січня 2024 року фізичні особи-підприємці (ФОП) в Україні забезпечили надходження єдиного податку на суму у понад 38 млрд гривень, що на 5,11 млрд більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зростання надходжень склало 159%, що свідчить про вражаючі темпи росту цього сектору економіки.

Про це повідомив голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram. "Під час війни надзвичайно важливими є порядність та працьовитість. Наявність обох якостей демонструють українські фізичні особи-підприємці", – йдеться у повідомленні.

За даними, станом на 1 січня 2024 року, фізичні особи-підприємці забезпечили надходження по єдиному податку на суму понад 38 млрд гривень. Це вражаюче число свідчить про ріст економічної активності в цьому секторі, збільшившись на 5,11 млрд гривень порівняно з попереднім роком.

Подальші дані за І квартал 2024 року також вражають: ФОПи забезпечили надходження на суму понад 13,9 млрд гривень, що є на 5,17 млрд більше, ніж у І кварталі 2023 року. Цей ріст склав 159%.

Зростання надходжень супроводжується і збільшенням чисельності ФОПів. Протягом 2023 року було зареєстровано 303,6 тисячі новостворених ФОПів, що перевищує середньорічний показник останніх трьох років у 264,9 тисячі. Загалом в Україні нараховується близько 2 млн фізичних осіб-підприємців.

За словами Гетманцева ці цифри є важливим свідченням успішного покращення адміністрування податків. Особливо вражає спрощення умов ведення бізнесу та оптимізація груп платників спрощеної системи, що відображається у величезному зростанні фізичних осіб-підприємців та їхньому внеску у розвиток економіки країни.

Аналитика

Теги